08 de juliol 2010

El Submarí Pop i la versió de La Brigada

Benvolguts,

Som conscients que tenim el bloc una mica abandonat i que us fem el salt a diari amb facebooks i twitters perquè som una mica fàcils (en clau 2.0), en el fons. Ara bé, l'actualització d'avui val per uns quants mesos de no fer-ho.

Ja podeu escoltar "Alguna cosa", l'adaptació del "Something" d'en George Harrison que hem fet per al disc 'Submarí Pop - Tribut català a The Beatles' que s'encarta aquest mes de juliol a l'Enderrock, un número especial gairebé monogràfic sobre els de Liverpool.

Versionar i adaptar una de les millors cançons de l'Abbey Road? Tenir el valor d'enfrontar-nos amb una de les joies més preuades de la composició i de la producció del pop de tots els temps, el cim dels Beatles? Sí, el tema va ser objecte de discussió entre els components del grup. N'hi havia que deien que això era, simplement, una heretgia: "No pronunciaràs el nom d'un Beatle en va...". N'hi havia que deien que ho podíem provar però que si no ho vèiem clar ho deixéssim córrer perquè "no pronunciarem el nom d'un Beatle en va...". Finalment, la sorpresa va ser quan, la primera tarda que li vàrem posar les grapes a sobre, al local d'assaig, vàrem veure ràpidament que li havíem trobat el què. Des del respecte més absolut a la cançó original, sense malabarismes estilístics, però donant-li un toc brigadista.


<a href="http://labrigada.bandcamp.com/track/alguna-cosa">Alguna cosa by La Brigada</a>


Bé, ara només queda que l'escolteu i que us agradi.

Fins la propera,

LB

6 comentaris:

  1. ens agrada, molt, però això no és excusa per no actualitzar en mesos. Una bona excusa podría ser que esteu prenent el sol a la bonica plaja de Vilanova o de gira d'èxit mundial...

    ResponElimina
  2. Gràcies! Malauradament, no hem tingut temps per prendre el sol ni per banyar-nos a les boniques platges de Vilanova perquè estàvem enfeinats amb d'altres assumptes d'interès general. Amb tot, intentarem posar-nos mans a la feina i no tenir-vos tant de temps abandonats!

    ResponElimina
  3. EL George Harrison era gran, molt gran, cada vegada que feia una cançó per als seus companys, marcava la diferència... Una Gran versió xicons, vosaltres també sou grans. Enhorabona.

    ResponElimina
  4. Moltíssimes gràcies, senyor Chals Roig!

    ResponElimina
  5. Respecte i toc brigadista, no es pot demanar més! Gran versió! Felicitats!

    ResponElimina